2002 – Sokolov: Obrana odblokovala kryt na Vítězné (TV Západ)

Téměř po desetiletém úsilí se sokolovské radnici podařilo dosáhnout toho, že Ministerstvo obrany vyjmulo rozestavěný kryt Civilní obrany na sídlišti Vítězná ze záchranářského systému. Město se díky tomu zbavilo závazku zajistit jeho dobudování, které by přišlo na několik desítek milionů korun.

dezinfekce

Sokolov pozemek s rozestavěným krytem získal po roce 1989, kdy stát do jeho vlastnictví převedl celou lokalitu sídliště Vítězná. Závazek kryt dokončit a zajistit, aby byl v případě ohrožení k dispozici ale prakticky znemožňoval jeho další využití nebo prodej.

"Původně tato stavba byl víceúčelový Prior, kde nahoře měly být obchody a dole měly být sklepy, které by se mohly použít jako kryty ve vojenských účelech," popsal místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Nyní, po vyčlenění krytu ze záchranného systému, chce město lukrativní, více než hektarový pozemek nabídnout k prodeji. Zrušením věcného břemene totiž padla prakticky jakákoliv omezení pro jeho další využití. 

"Přímo tyto základy, když se na ně podíváme, nabízejí využít tohoto krytu jako základy a mít tady nějakou prodejnu," dodal Dvořák. 

Podle mínění radnice je pozemek s nedokončeným krytem vhodný především pro vybudování obchodního domu, případně pro bytovou výstavbu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy