2002 – Sokolov: Nájemníci zrekonstruovaného domu Ohře byli vybráni (TV Západ)

Největší investiční akce v Sokolově za posledních 12 let, rekonstrukce bývalého hotelu Ohře, je již dokončena. Sokolovská veřejnost měla předposlední květnový den možnost si přestavěný objekt, kde vzniklo 48 luxusních nájemních bytů a lékařské ordinace s lékárnou v přízemí, prohlédnout.

dezinfekce

Město zdevastovaný hotel koupilo téměř za 6 milionů korun v roce 1999 v dražbě finančního úřadu a následně ho nákladem zhruba 80 milionů korun přebudovalo. 

"My jsme dlouho zvažovali, jestli ta částka opravdu se vyplatí. Je nám jasné, že kdybychom byty s nebytovými prostory budovali na zelené louce, tak bychom asi pár milionů ušetřili. Zase na druhou stranu by v Sokolově zbyl objekt, který by chátral, který by časem ohrožoval životy a nakonec možná Městský úřad na své náklady by musel bývalý hotel bourat, takže Zastupitelstvo, řekl bych že moudře, rozhodlo o tom, že stojí za to tento objekt, protože do budoucna určitě bude historicky cenný, zachránit a oživit," vysvětlil důvody nákupu starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Nájemníky nových bytů město vybíralo přibližně ze 150 zájemců, kteří se do výběrového řízení přihlásili i přesto, že za nadstandardní bydlení budou muset platit trojnásobek základního regulovaného nájemného. Měsíční holý nájem se tak v jednotlivých bytech pohybuje v rozmezí od více než dvou zhruba do 6 tisíc korun. 

"O přidělování bytů rozhodovala Rada a přijala takové čtyři úrovně, podle kterých ty byty přidělovala. Přednostně byli uspokojeni ti, co nabídli vrácení městského bytu, se kterým my dále můžeme nakládat. Dále nás pak samozřejmě zajímalo o jakou profesi dotyčného se jedná, čili byli přednostně uspokojováni především policisté, doktoři, učitelé apod. A teprve až na samotném chvostu byly takové ty normální žádosti," popsal systém výběru nájemníků Jakobec. 

Nájemníci se do nových bytů o velikosti až 120 metrů čtverečních začnou stěhovat v polovině června a lékařské ordinace by měly zahájit provoz počátkem měsíce následujícího. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy