2002 – Sokolov: Nádrž Michal získá vodní atrakce (TV Západ)

Vodní svět s klasickým tobogánem i tobogánem pro jízdu na pneumatice, divokým vodním kanálem, řadou dětských atrakcí či půjčoven loděk má během následujících dvou let vyrůst na nové vodní nádrži Michal u Sokolova.

dezinfekce

Ta vznikla rekultivací bývalého lomu. 

O správu, provozování případně pronajímání budoucích zařízení se bude starat společnost s ručením omezeným, ve které budou mít 50% podíly město a vlastník nádrže a investor výstavby společnost Sokolovská uhelná. 

Zástupci radnice a těžařské firmy se již také předběžně dohodli na stavbě konkrétních atrakcí, přičemž s budováním by se mělo začít již počátkem příštího roku. 

"Zatím neřešíme jednotlivosti, neřešíme jak se bude pronajímat koupaliště, jak se bude pronajímat případná hospoda, jak parkoviště a podobně, to ne. Jde o to, jestli vůbec město chce do tohoto jít, protože, mezi námi, majetek je Sokolovské uhelné, jak s ním naloží je v podstatě v tuto chvíli její záležitost. My bychom mohli nějakým způsobem jít proti jejím záměrům jenom z hlediska stavebního řízení, ze žádného jiného. My nechceme samozřejmě nemít vůbec žádný vliv na to, co na vodní nádrži vznikne, proto podporujeme vznik této společnosti, ale skutečně spíše jde o to, abychom do toho mohli určitým způsobem mluvit," vysvětlil postoj města jeho starosta Karel Jakobec. 

V červnu příštího roku by již návštěvníci rekreační zóny na jezeře Michal měli mít k dispozici sociální zázemí, parkoviště a jednu vodní atrakci, pravděpodobně tobogán. V roce 2004 by pak, v případě že se Sokolovské uhelné podaří získat potřebné finanční dotace ze státního programu Revitalizace severozápadních Čech, mohla být výstavba vodního světa dokončena. 

Zástupci města, které bude nový areál společně s těžařskou společností spravovat, přitom předpokládají, že by provoz mohl být dlouhodobě ztrátový. Několikamilionové roční náklady by se měly vrátit díky ideální kombinaci atrakcí u vodní plochy v těsné blízkosti města. 

"Nepředpokládáme, že by mělo dojít k nějakým vyšším ztrátám, i tak, pokud my se budeme o vodní nádrž muset starat, tak město sekání, úklid, starání se o parkoviště, bude stát určitě statisíce ročně, tak jako tak. Čili pokud ta částka by nešla přes ty statisíce, tak to určitě není problém, pokud by to mělo být vyšší, tak samozřejmě tam se potom ostře postavím proti. Ale nepředpokládám, že Sokolovská uhelná to buduje proto, aby toto zařízení bylo ztrátové," dodal Jakobec. 

Předběžně se předpokládá, že výše vstupného do oploceného areálu vodní nádrže se bude pohybovat někde kolem dvaceti až třiceti korun, placený bude rovněž vstup na jednotlivé atrakce. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy