2002 – Sokolov: Město zváží prodej 200 bytů na Vítězné (TV Západ)

V roce 1994 byla v Sokolově zahájena privatizace obecního bytového fondu. Do osobního vlastnictví bylo prodáno více než 3600 bytů. Město v současné době vlastní již pouze 2000 bytových jednotek.

dezinfekce

Tyto údaje vyplývají ze souhrnné zprávy Odboru správy majetku sokolovské radnice o prodeji obecních bytů. Privatizací bytového fondu město získalo více než 263 milionů korun, které zpětně investovalo do údržby a nové bytové výstavby. Vedení radnice přitom počítá s tím, že i nové Zastupitelstvo bude chtít v převodech bytů do soukromého vlastnictví pokračovat. 

"Já si myslím, že to Zastupitelstvo se zase nezměnilo natolik, aby nějakým zásadním způsobem se naše Zásady prodeje bytů revidovaly a měnily. V podstatě jediná diskuse, která určitě se znovu otevře, a která bude probíhat, ta zásadní je, jak z prodejem neprodaných bytů obsazených nájemníky u první kategorií. Druhé kategorie prodáváme, na minulé Radě jsme vás informovali, co se odehrávalo na Divadelní, čili je možné, že tato otázka se otevře a zase záleží na vůli Zastupitelů, jestli už do tohoto jablka kousneme anebo jestli je ještě necháme," vysvětlil starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Jako pravděpodobná se jeví varianta, že by v průběhu následujícího volebního období mohlo dojít k privatizaci zhruba 200 bytových jednotek na sokolovském sídlišti Vítězná, a to nejspíše v průběhu roku 2004. 

"Pokud vím, tak většina politických uskupení měla ve volebních materiálech zájem na tom Vítěznou prodat, spíše se tedy bude diskutovat o tom, kdy. Vzhledem k tomu, že jsme zařadili v půlce letošního roku do prodeje ty nově opravené baráky na Sokolovské, a protože jsme se rozhodli již další prodej nezajišťovat prostřednictvím realitních kanceláří ale prostřednictvím Odboru, čili odvisí to od výkonnosti našich pracovníků, která je sice poměrně vysoká, ale samozřejmě nemůžou zvládnout vše v krátkém čase," dodal Jakobec. 

Pokud nedojde k nějakým podstatným změnám v Zásadách prodeje obecního bytového fondu, tak by byty na Vítězné mohly být jejich nájemníkům nabídnuty k odkoupení zhruba za cenu kolem 1400 korun za metr čtvereční obytné plochy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy