2002 – Sokolov: Město usiluje o budovu rušeného Okresního úřadu (TV Západ)

Pokud se městu Sokolov nepodaří získat do svého vlastnictví budovu Okresního úřadu, budou muset být na objektu radnice vybudovány nástavby. Koncem letošního roku totiž převezme město od zanikajícího okresu zhruba stovku úředníků, pro které bude potřeba zajistit kancelářské prostory.

dezinfekce

O tom, zda-li město budovu od Okresního úřadu získá do svého vlastnictví, čímž by se celá situace vyřešila, má Ministerstvo vnitra rozhodnout již v nejbližší době. V případě jeho zamítavého stanoviska by ale nastal problém s tím, kam nové úředníky umístit, který by nevyřešila ani případná výpověď všem firmám majícím kanceláře ve dvou nejvyšších patrech radnice v pronájmu. 

"Čili, museli bychom buď být nějakou dobu v nájmu v té budově a platit za to a do budoucna bychom si představovali, že bychom udělali nástavby a všechny (úředníky), dostali do této budovy. Tyto náklady na případné úpravy budovy i s těmi nástavbami by podle našich odhadů činily kolem 25 milionů korun," přiblížil možnost starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Rozsáhlým stavebním úpravám za téměř 10 milionů korun, a to včetně celkového zateplení a výměny všech oken se ale sokolovská radnice nevyhne ani v případě, že město budovu okresu získá. Nedávno provedený energetický audit totiž zjistil alarmující stav tepelných vlastností budovy Městského úřadu. 

"Protože opravdu tepelné vlastnosti budovy jsou katastrofální. Nevím jestli je ještě v Sokolově budova, která by na tom byla hůře," dodal Jakobec. 

Jakékoliv stavební úpravy se ale budou realizovat nejprve v průběhu příštího roku, protože v letošním rozpočtu jsou vyhrazeny pouze peníze na zpracování potřebné projektové dokumentace.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy