2002 – Sokolov: Město pomáhá zaplavené Plzni (TV Západ)

Ve středu 14. srpna vyhlásila sokolovská radnice materiální sbírku na pomoc obětem nedávných ničivých záplav. Díky značnému zájmu, s kterým se tato výzva mezi obyvateli města setkala, mohl být první plně naložený nákladní automobil vypraven do povodní postižené Plzně již během dvou dnů.

dezinfekce

Přísun nejpotřebnějších věcí, například balené vody, potravin, pracovních oděvů a pomůcek nebo hygienických a mycích potřeb se nezastavil ani ve dnech následujících. 

"A od té doby sbírka pokračovala. Dnes máme středu. Včera ráno odjížděl druhý nákladní vůz, tentokrát na středisko do Varů, které koordinuje celou tu činnost," popsal místostarosta Sokolova Lubomír Novotný. 

Pomoc postiženým regionům nabídly také městské technické služby, které daly k dispozici krizovému štábu jeden zametací vůz a nakladač. Vedle materiálních zásilek chce ale sokolovská radnice pomoci zaplaveným oblastem také finančně, o čemž by mělo na svém nejbližším zasedání jednat Zastupitelstvo. 

"Sám osobně za sebe chci navrhnout na příštím Zastupitelstvu významnou pomoc, řádově minimálně set tisíc ne-li milion, některé obci, která byla značně poškozena," dodal Novotný. 

Městská rada zatím alespoň uvolnila 20 tisíc korun, což je maximální částka spadající do její kompetence, za které byly nakoupeny a okamžitě do Plzně odeslány potřebné vysoušeče. Přispět se rozhodli rovněž zaměstnanci radnice, kteří mezi sebou uspořádali finanční sbírku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy