2002 – Sokolov: Do oprav škol jde přes 10 milionů korun (TV Západ)

Přibližně 6,5 milionu korun má v letošním roce sokolovská radnice vyhrazeno ve svém rozpočtu na rozsáhlejší opravy budov v místních školních zařízeních.

dezinfekce

"Ale to není celá částka, protože město financuje jen opravy škol nad půl milionu jednotlivých akcí a do půl milionu financují školy, tzn., že další 4 až 4,5 milionu korun je z prostředků rozpočtu jednotlivých škol," vysvětlil místostarosta Sokolova Lubomír Novotný. 

Většina z plánovaných investičních akcí probíhá právě v těchto dnech. Díky letním prázdninám totiž nehrozí, že by stavební práce mohly narušit běžný provoz škol. 

"Všechny na léto plánované opravy na školách budou ukončeny tak, aby koncem prázdnin byly školy nejen opraveny, ale i uklizeny, aby to nenarušilo výuku. S jediným rozdílem, že jedna z oprav na škole č. 6, bude prováděna během školní výuky, protože se jedná o opravu v tělocvičně, která je využívána sportovci a tam je jedno, kdy se to dělá, protože je využívána i o prázdninách," dodal Novotný. 

Mezi letošní největší investice patří například generální rekonstrukce elektrorozvodů na Základní umělecké škole na náměstí za 700 tisíc korun nebo oprava střechy na 4. ZŠ v Sokolovské ulici, která město přijde zhruba na 1,5 milionu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy