2002 – Cheb: Vznikne studie dostavby sídliště Skalka (TV Západ)

V průběhu letošního roku si chce chebská radnice nechat vypracovat urbanistickou studii na dostavbu sídliště Skalka. Město totiž zjistilo, že na území největšího chebského sídliště, postaveného v 70. letech, vlastní několik volných pozemků, které by se daly využít pro výstavbu nových, obytných domů.

dezinfekce

"To znamená, že by se rozhodlo, na kterých z těch pozemků by eventuálně nějaké bytové domy mohly být postaveny, protože existují také nějaké parametry na to, kolik plochy může být zastavěno, kolik k tomu musí být parkovacích ploch a podobně," vysvětlil místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Přestože zatím není rozhodnuto o tom, zda-li dostavbu bude financovat samo město nebo se vhodné parcely převedou na základě smlouvy o smlouvě budoucí případným investorům, kteří by zde chtěli byty postavit, proběhlo již schválení záměru na převod všech v úvahu přicházejících pozemků z majetku obce. 

"To neznamená, že za každou cenu se jich musí obec zbavovat. Ale je to urychlení a pokud by někdo přišel a řekl: Já tady mám zájem stavět byty, můžete mi nabídnout nějaké pozemky, eventuálně nějakou podporu, tak my jsme na toto připraveni," popsal možnosti Vanoušek. 

Na vypracování urbanistické studie projektu Dostavba sídliště Skalka je v rozpočtu města na letošní rok vyhrazena částka 150 tisíc korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy