2002 – Cheb: Vyrovnaný rozpočet počítá s podporou bydlení (TV Západ)

Město Cheb bude v letošním roce hospodařit s vyrovnaným rozpočtem v rekordní výši 704 miliony korun. Záporné saldo mezi plánovanými příjmy a výdaji ve výši zhruba 122 milionů korun bude přitom pokryto prostřednictvím volných finančních aktiv, které město v uplynulých letech získalo prodejem akcií Plzeňského Prazdroje a rozvodných firem.

dezinfekce

"Podmínka Finančního výboru, která tam byla přijata, byla, aby prostředky které jsou na účtech jako volné prostředky města, byly použity pro rozvojový program teprve poté, co z prostředků města bude investováno 60 milionů korun," upozornil na tiskové konferenci místostarosta Chebu Pavel Vanoušek.

Na investiční akce zahrnuté do Programu rozvoje města se v letošním roce počítá s částkou přibližně 175 milionů korun. Největší investicí bude výstavba inženýrských sítí a páteřních komunikací v připravovaném Průmyslovém parku v blízkosti obchvatu města na níž se bude radnice finančně spolupodílet 38 miliony korun. 

Dalších 35 milionů pak půjde na první etapu zastřešení chebského zimního stadionu a 15 milionů na rekonstrukci pěší zóny, která bude ale zahájena pouze v případě získání dalších prostředků z mimoměstských zdrojů. 

"Snad za zmínku stojí ještě to, že v tom rozpočtu jsou podstatně vyšší předpokládané výdaje na opravy bytového fondu," komentoval dále rozpočet Vanoušek. 

V letošním roce by se tak měla uskutečnit například kompletní rekonstrukce Blanické ulice v Hájích, úprava ulice Koželužská v Poohří, jejíž součástí bude přestavba budovy bývalého internátu na byty a příprava parcel pro výstavbu rodinných domků, či vypracování projektové dokumentace a zahájení výstavby nového bytového domu v bývalém areálu Technických služeb v ulici K nemocnici. 

Na opravy stávajícího bytového fondu a podporu výstavby nových bytů budou přitom použity prostředky, které město získá z rozsáhlé privatizace zhruba 2500 obecních bytů. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy