2002 – Cheb: Město zvažuje výpověď nájmu bezcelní zóně Senzo (TV Západ)

Vedení chebské radnice zvažuje vypovězení smlouvy se společností Senzo o pronájmu části areálu Dragoun, kde tato firma od počátku loňského roku provozuje bezcelní zónu. Senzo totiž městu v řádném termínu nezaplatilo první letošní splátku za pronájem ve výši 750 tisíc korun a místo toho tuto částku uložilo do soudní úschovy.

dezinfekce

Společnost před nedávnem zpochybnila samotné vlastnictví areálu Dragoun městem a z tohoto důvodu je až do vyřešení žaloby na určení vlastnictví rozhodnuta peníze za pronájem deponovat u soudu. Radnice, která Dragoun považuje za svůj majetek ale s tímto postupem nesouhlasí a Senzo vyzvala, aby dlužnou částku včetně penále zaplatilo do konce března. 

"Pokud nedojde k zaplacení této částky, tak budeme uvažovat o případném vypovězení nájmu," potvrdil postup města jeho starosta Václav Jakl. 

Společnost Senzo, která je bývalým správcem celého areálu někdejších kasáren, je přitom prakticky jedinou firmou, která má k provozování bezcelní zóny v Chebu od Ministerstva financí oprávnění. Případné vypovězení smlouvy by tedy s největší pravděpodobností znamenalo zánik tohoto svobodného celního pásma. 

"Ony jsou tam některé společnosti v nájmu a je otázka jestli potřebují ke své činnosti ten certifikát. O některých společnostech víme, že nepotřebují nutně, aby to bylo svobodné celní pásmo. Co by to znamenalo? Já nevím, já doufám, že tato otázka se vyřeší do března, že dojde k zaplacení a bude to dál pokračovat," projevil naději Jakl. 

Senzo má zhruba hektarovou bezcelní zónu od města pronajatu na dobu pěti let od počátku loňského roku, přičemž roční nájemné činí 1,5 milionu korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy