2002 – Cheb: Město začne využívat další budovy pro své Odbory (TV Západ)

Probíhající reforma veřejné správy a z ní plynoucí převod některých kompetencí ze zanikajících okresů na města, se v polovině dotkne také obyvatel Chebu.

dezinfekce

Od příštího roku začne chebská radnice se vedle stávající budovy na náměstí využívat také objekt končícího Okresního úřadu v ulici 26. dubna a budovu bývalého Školského úřadu v Palackého ulici. 

Z důvodu těchto organizačních změn a stěhování úředníků, bude Městský úřad v týdnu od 16. do 20. prosince pro veřejnost prakticky uzavřen. 

"Na ten jeden týden se budeme muset omezit na písemný styk prostřednictvím Podatelny," uvedl tajemník chebského úřadu Václav Sýkora. 

Odbory Městského úřadu tak začnou opět fungovat od pondělí 23. prosince, agendy, které byní zabezpečuje Okresní úřad, pak od 2. ledna příštího roku. V dosavadní budově radnice na náměstí budou k dispozici Živnostenský úřad, Odbor kanceláře starosty, Odbor organizační a správní, a to agenda matriky a ověřování podpisů, Odbor územního plánu a Stavební úřad, Finanční odbor, Odbor komunálního a bytového hospodářství a Odbor majetkoprávní. 

V budově zanikajícího Okresního úřadu v ulici 26. dubna budou pracovat Odbor sociálních věcí a zdravotnictví včetně státní sociální podpory, Odbor organizační a správní, konkrétně evidence obyvatel, přestupky, občanské průkazy a cestovní pasy, Odbor životního prostředí, Odbor investic a rozvoje, Odbor silničního hospodářství a dopravy, tedy mimo jiné řidičské průkazy a agenda motorových vozidel. V objektu bývalého Školského úřadu v ulici Palackého pak bude sídlit Odbor školství, tělovýchovy a kultury. 

"My z Okresu přebereme 88 zaměstnanců a dohromady od příštího roku bude město Cheb mít 223 úředníků," informoval tajemník Sýkora. 

Mzdové a provozní náklady vynaložené na nové úředníky má pokrýt 28milionová státní dotace. Zda-li tato částka bude nakonec opravdu stačit není ovšem zdaleka jisté. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy