2001 – Sokolov: Rekonstrukce Alfy se prodraží (TV Západ)

Před několika dny byla zahájena rekonstrukce sokolovského objektu, v němž se mj. nachází kino Alfa. Radnice původně počítala s náklady ve výši 800 tisíc korun. Na základě nabídek jednotlivých firem bude muset nakonec dojít k navýšení investičních prostředků o dalších 900 tisíc.

dezinfekce

O navýšení rozpočtu na rekonstrukci bude na svém prvním poprázdninovém jednání rozhodovat zastupitelstvo. Pokud by nedošlo k jeho schválení, udělaly by se v letošním roce pouze nejnutnější práce a zbytek by byl přesunut do roku příštího.

V přízemí objektu Alfa má dojít k vybourání příček v bývalé restauraci a k následnému vybudování víceúčelového sálu pro zhruba 180 lidí, který by měl sloužit zároveň jako loutkové divadlo. 

„Kde počítáme s tím, že zejména organizace, které nejsou mimořádně bohaté či velké, aby si mohly pronajmout velký sál v Horňáku, mohly by mít k dispozici tento menší sál. Ten je schopný i k využití na různě členěné prostory pro 50 až zhruba 180 lidí na schůze penzistů, invalidních, atd.,“ vyjmenoval místostarosta Lubomír Novotný.

V celém objektu bude rovněž zrekonstruováno vytápění. Díky 360tisícové investici by mělo dojít k ročním úsporám až do výše 200 tisíc korun oproti stávajícímu zastaralému systému vytápění. 

„Ten je poplatný své době čili výstavbě před 20 lety, kde se musí topit kino, aby se mohla pouštět klimatizace, topit v restauraci, aby se mohlo topit kino. Vše je to společně topeno zároveň s domem pro matky s dětmi. Tzn., 24 hodin denně,“ doplnil místostarosta.

Právě rekonstruovaný objekt se nachází v nechvalně proslulé sokolovské čtvrti, kterou obývají v převážné většině sociálně méně přizpůsobiví občané. Radnice musela v posledních letech každoročně investovat do nutných oprav poškozených částí této budovy přibližně 250 tisíc korun. Kvůli obavám z řádění vandalů, proto zastupitelstvo rozhodlo o tom, že po skončení rekonstrukce bude kolem Alfy vybudováno oplocení a na pořádek bude dohlížet stálý správce objektu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy