2001 – Sokolov: Policejní preventisté přednáší na školách (TV Západ)

Rok 2001 byl policejním prezidentem vyhlášen rokem juniorů. Z tohoto důvodu se policisté letos ve zvýšené míře zaměří na práci s dětmi a mládeží. Rovněž Preventivně informační skupina sokolovského Okresního ředitelství policie má na letošní rok připravenu celou řadu prezentačních akcí jako např. ukázek policejní techniky, výcviku a především pak bohatý přednáškový program pro žáky všech typů škol.

dezinfekce

„Než jdu na školu, vždy se domluvím s učiteli, zda je na škole nějaká problematika či v přímo v té konkrétní třídě. Vždy se během přednášky zaměřím hlavně na tu problematiku. Poté se zabývám všeobecně – dopravní výchovou, vlastní bezpečností,“ popsala tisková mluvčí sokolovské policie Blažena Kašparová. 

Témata přednášek, kterými jsou nejčastěji dopravní výchova, šikana, vlastní bezpečnost či problematika drogových závislostí, jsou vždy uzpůsobeny věku a skladbě dětí ve třídě, a to tak, aby si mladí posluchači odnesli co možná nejvíce praktických rad pro běžný život.

„Že si nemáme od cizího člověka brát bonbony. Dále, že nemáme „lítat“ po chodbě a nehrát si v blízkosti silnice. A musíme se rozhlížet na obě strany, když jdeme přes přechod. A když máme klíče na krku a pevný uzel, nesmíme nikde lézt po stromech,“ sdělovali žáci své nově získané vědomosti. 

Pravidelné přednášky na školách všech stupňů okresu Sokolov probíhají již od roku 1999. Např. v loňském roce se na zdejších mateřských, základních a středních školách a učilištích uskutečnilo celkem 82 přednášek, kterých se zúčastnilo více než 2100 dětí.    

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy