2001 – Sokolov: Nemocnice chce příspěvek, město její pozemky (TV Západ)

Sokolovská nemocnice se má stát diagnostickým centrem pro celý Karlovarský kraj, a z toho důvodu plánuje nákup přístroje na magnetickou rezonanci, která je nejmodernější metodou vyšetření bez použití rentgenového záření.

dezinfekce

Nákup tohoto moderního přístroje ale přijde zhruba na 25 milionů korun a další peníze si vyžádají nezbytné stavební úpravy. Nemocnice proto požádala vedle řady dalších subjektů rovněž místní radnici o poskytnutí příspěvku, v tomto případě ve výši 1 milion korun. 

"Principiálně se nám žádosti státních institucí o jakýkoliv příspěvek na něco, co by mělo být pro tu nemocnici  nebo pro České dráhy, pro Správu a údržbu silnic a podobně samozřejmé, že se nám to moc nezdálo," popsal prvotní postoj města Sokolova jeho starosta Karel Jakobec. 

Sokolovská radnice ale chce na druhou stranu od nemocnice odkoupit její pozemky v okolí rozhledy na Hardu, kde má být vybudován park, a také část území v oblasti mezi ulicemi Vítězná a Husitská, kde zase město plánuje rodinných domků. 

Z tohoto důvodu Rada doporučila Zastupitelstvu, aby město nemocnici příspěvek poskytlo, ale zároveň aby byl zahrnut do nákladů na nákup zmíněných pozemků.

"Abych to převedl do češtiny – pokud nám nemocnice prodá pozemky za půl milionu, dostane jako příspěvek na magnetickou rezonanci půl milionu, pokud nám dá ty pozemky za korunu, dostane 999.999 korun. Pokud nám to dá za milion nedostane nic," vysvětlil starosta. 

Nyní tedy vše závisí pouze na rozhodnutí vedení nemocnice.

"V podstatě necháme na nemocnici, aby zvolila způsob, který je pro ní nejvýhodnější. Nám je to vcelku jedno. My hlavně chceme ty pozemky," zdůraznil Jakobec. 

Radní proto Zastupitelstvu navrhují, aby do doby, než dojde k převodu nemocnicí vlastněných pozemku na město, tomuto zdravotnickému zařízení žádný příspěvek neposkytlo. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy