2001 – Sokolov: Městem vás provede zvukový orientační panel (TV západ)

Od letošního podzimu budou mít obyvatelé i návštěvníci Sokolova značně zjednodušenou orientaci při pohybu městem. V říjnu bude totiž v Roosseveltově ulici, před objektem městské tržnice, zprovozněn zvukový orientační panel, který v současnosti využívá již dalších zhruba 70 měst v ČR. Zvukový panel, jenž je jakýmsi aktivním zdrojem informací, nabízí zájemcům podstatně vyšší komfort ve srovnání s klasickými orientačními plány měst.

dezinfekce

„Neboť je vybaven řídící elektronickou jednotkou, která umožňuje, že všechny objekty, které ve standardním orientačním plánu mnohdy složitě hledáte, si zde navolíte číselnou klávesnicí a ony se vám rovnou rozblikají vysoce svítícími LED diodami. Zároveň dostanete i zvukový komentář o těchto zajímavostech ve třech jazykových verzích – v české, anglické a německé,“ vyjmenoval zástupce dodavatelské firmy Martin Černý. 

Obyvatelé a návštěvníci města se budou moci prostřednictvím 31 zvukových spotů seznámit s důležitými informacemi o samotném Sokolově i nejvýznamnějších turistických zajímavostech. Pomocí světelných diod se rovněž dozví, kde se nacházejí zdejší úřady, instituce, kulturní i zdravotnická a podobná zařízení. Pro sokolovskou radnici přitom instalace panelu znamená pouze min. investici za vybudování přípojky elektrického proudu, jeho spotřebu a finančně se rovněž bude podílet na tvorbě cizojazyčných verzí zvukových spotů. 

„Pro město to znamená připravit textovou část a její překlady v ceně řádově několik desítek tisíc korun maximálně. Několika málo desítek tisíc,“ uvedl místostarosta Lubomír Novotný.

Samotné technologické zařízení panelu a jeho obsahová stránka pak budou každoročně modernizovány a aktualizovány.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy