2001 – Sokolov: Domy u kina Alfa se prodaly za 9,5 milionu (TV Západ)

Sokolovská radnice má již jasno v otázce, jakým způsobem využije peníze, které získala za prodej domů v nechvalně známé čtvrti v okolí kina Alfa. Zdejší objekty, v nichž se nachází zhruba 200 bytů druhé kategorie, od města za 9,5 milionu korun koupila liberecká společnost LB Soukenická.

dezinfekce

Většinu utržených peněz chce radnice na základě schválených  zásad opět investovat do rozvoje Bytového fondu. Výjimkou je částka 500 tisíc korun, která půjde na uhrazení nákladů spojených s prodejem těchto domů. 

„Musíme zaplatit daně, realitní kancelář atd., čili 500 tisíc jde do nákladů, které jsou spojeny s prodejem,“ vysvětlil místostarosta Lubomír Novotný. 

Největší část prodejem získaných peněz, konkrétně 5 milionů korun, bude použito na navýšení základního jmění správce Bytového fondu spol. Sokolovská bytová, jejímž jediným vlastníkem je město Sokolov.

„To je v podstatě na nákup domu, který by byl určen jako byty základního standardu,“ doplnil místostarosta.

Město totiž počítá s vybudováním tzv. holobytů, kam by byli umisťováni sociálně méně přizpůsobiví občané, již delší dobu, ale do nynějška nebyly v rozpočtu vyhrazeny peníze na nákup vhodného objektu. Zbylé 4 miliony korun pak budou přesunuty do rezervy Fondu prodeje bytů. Radnice je chce v budoucnu použít na financování výstavby nových bytů a na nutné rekonstrukce obecního bytového fondu.    

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy