2001 – Sokolov: Bude ve městě další supermarket?

Rozporuplné reakce zatím vyvolává záměr na výstavbu již šestého sokolovského supermarketu na pozemku mezi Okresní hygienickou stanicí a ulicí Vítězná.

dezinfekce

Zatímco komise Životního prostředí při Radě města navrhuje tento pozemek při změně Územního plánu vyjmout z ploch určených pro výstavbu velkých nákupních středisek, a to z důvodu blízkosti Husových sadů, komise Rozvoje naopak stavbu doporučila a městské Zastupitelstvo dokonce již schválilo záměr na pronájem a následný prodej tohoto území firmě, která chce v tomto místě postavit supermarket a parkoviště.

„Záměr schválilo Zastupitelstvo a ani Rada ho nemůže změnit,“ uvedl starosta Karel Jakobec. 

O tom, zda-li se záměr na výstavbu supermarketu bude nakonec realizovat, není tedy zatím jasné. Konečné rozhodnutí Zastupitelstva bude záviset na konkrétních podmínkách prodeje pozemku, především na kupní ceně a na vyřešení otázky financování přeložky stávající komunikace na sídlišti Vítězná. 

„Variant je prozatím několik. Zastupitelstvo schválilo záměr, ano, jednou bude schvalovat pronájem a následný odprodej. Je i možné, že se třeba ani nedohodneme. To dnes nemůžu slíbit. Těch záměrů, co nebylo splněno, již samozřejmě bylo několik,“ uvedl dále starosta. 

Zastupitelé zatím dokonce ani neví, která společnost je vlastně zájemcem o výstavbu obchodního centra. Investor totiž s městem jedná v zastoupení a tak zatím není ani jasné, zda-li se má jednat např. o obchod s potravinami či se zahradní technikou. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy