2001 – Cheb: Zastřešení zimního stadionu vyjde na 70 milionů (TV Západ)

Zastřešení chebského zimního stadionu by se po mnoha letech planých úvah mohlo snad již v dohledné době stát realitou. Radnice už má k dispozici novou projektovou dokumentaci, protože ta kdysi vypracovaná mezitím technologicky značně zastarala.

dezinfekce

„Když by to všechno fungovalo, jak to fungovat může a má, tak v podstatě v příštím roce, pokud zastupitelstvo schválí prostředky do rozpočtu, by se mohlo začít se zastřešováním,“ uvedl místostarosta Pavel Vanoušek.

Výhodou nového projektu je také to, že umožňuje stavbu realizovat ve 3 etapách. Celkové náklady na zastřešení stadionu a následné vybudování tribuny, zázemí pro sportovce i diváky a parkoviště, se totiž vyšplhají na zhruba 70 milionů korun. Což by bylo jako jednorázová investice pro město stěží únosné. 

„To vlastní zastřešení - první etapa, včetně založení tribuny, ale zatím bez osazení sedadel, by mělo vyjít do 25 milionů korun,“ spočítal místostarosta. 

Kromě finanční náročnosti se před městem objevil ještě další, a to majetkoprávní problém. Připravený projekt totiž počítá se vstupem na stadion přes pozemky na náměstí Prokopa Holého, které jsou ale v majetku společnosti IPS. Město proto bude v nejbližší době s touto firmou jednat o jejich odkoupení. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy