2001 – Cheb: Úpravy hřbitova budou pokračovat (TV Západ)

Kapacita doposud využívané přední části chebského hřbitova je již v podstatě naplněna. Radnice proto v nedávné době upravila zdevastovanou střední německou část. Byl zde vybudován nový sjezd z Nižnětagilské ulice a celý prostor se vyčistil od náletových porostů. Poté, co budou ještě vybudovány chybějící cesty, začne být tato plocha využívána k pohřbívání.

dezinfekce

V rámci úprav střední části hřbitova, byla rovněž zpracována studie tzv. vzpomínkového místa, kde budou soustředěny opuštěné náhrobní kameny nalezené při úpravách.

„Předpokládá se, že se tam využije jedna hrobka, která se upraví do podoby kapličky s křížem a k ní budou soustředěny náhrobní kameny,“ naznačil místostarosta Pavel Vanoušek.

Vzhledem k tomu, že se jedná převážně o náhrobní kameny předválečného německého obyvatelstva, konzultuje radnice vznik vzpomínkového místa s jejich zástupci, kteří již projevili ochotu se na projektu finančně spolupodílet. 

Do budoucna se rovněž počítá s úpravou zadní části hřbitova v současnosti zarostlé stromy, kdy by měla dostat podobu lesoparku.   

„Uvažuje se o možnosti, že i tam by bylo možno to využít pro pohřbívání, protože ten trend pohřbívání v lese v některých kulturách je. My na to třeba nejsme tolik zvyklí, ale někteří lidé si to tak přejí, považují to za dobré,“ dodal místostarosta.

V tomto prostoru bude ale předtím potřeba obnovit v současnosti značně zanedbané lesní cesty a celou plochu vyčistit od řady náletových porostů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 08.09.2021 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy