2001 – Cheb: S druhou masivní vlnou prodeje bytů se již nepočítá (TV Západ)

Až do 31. července příštího roku nebude chebská radnice projednávat žádné další žádosti o prodeji bytů z majetku města. V současné době v Chebu totiž probíhá velká privatizační akce, v rámci které bylo nájemníkům nabídnuto odkoupení zhruba 2,5 tisíce obecních bytů, tedy přibližně polovina městského bytového fondu.

dezinfekce

Zastupitelstvo tedy rozhodlo, že před zahájením dalších převodů, musí dojít k dokončení této akce a k následnému provedení její inventarizace. 

„Uložilo vedoucímu majetkoprávního odboru, aby do května příštího roku zpracoval seznam o průběhu privatizace. Potom samozřejmě bude prostor pro rozhodnutí o tom, které další byty budou prodávány,“ vysvětlil tajemník MÚ Cheb Václav Sýkora. 

Zastupitelstvo tímto rozhodnutím reagovalo na opakované žádosti obyvatel přibližně deseti chebských domů, kteří chtěli, aby město k prodeji připravilo také jejich byty. Ti si tak nyní musí počkat až do druhé poloviny příštího roku, kdy budou převody dalších obecních bytů opět zahájeny. S podobnou masivní vlnou prodejů, jaká v současné době probíhá, ale radnice již nepočítá. 

„Bytů již tolik nebude. A samozřejmě město si chce určitý počet bytů ponechat,“ doplnil Sýkora. 

Žádosti o převod bytů z majetku města bude ale radnice i nadále přijímat. Pouze na jejich vyřízení si musí žadatelé počkat až na dobu po 31. červenci příštího roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy