2001 – Cheb: Průmyslový park dostal zelenou (TV Západ)

Pražská delegatura Evropské komise již odsouhlasila technickou část dokumentace pro výstavbu chebského Průmyslového parku. Tento závěr vyplývá z dopisu, který radnice obdržela od implementační agentury Centra pro regionální rozvoj.

dezinfekce

"V tom dopise se píše, že nám s potěšením sdělují, že investiční sekce delegatury Evropské komise nemá dalších připomínek k technické části soutěžní dokumentace Studie proveditelnosti, vyjádření všech investů ke Studii proveditelnosti, zajištění spolufinancování investora a matici logického rámce," přiblížil obsah dopisu místostarosta Chebu Pavel Vanoušek.

Do konce letošního roku by tedy teoreticky mohlo dojít k vypsání mezinárodního výběrového řízení na dodavatele stavebních prací. Jelikož ale dokumentaci musí schválit ještě finanční sekce delegatury Evropské komise, která bude posuzovat především celkovou finanční rozvahu a způsob financování výstavby, termín vypsání veřejné soutěže bude muset být posunut až na začátek příštího roku. 

"My už jsme podnikli, právě po dohodě s Centrem pro regionální rozvoj, kroky k tomu, aby vyšel v tisku inzerát, kde bude avizováno, že bude vypsána veřejná obchodní soutěž na dodávku stavby "Průmyslový park Cheb". Mělo by to vyjít teď, ještě do konce měsíce v Obchodním věstníku," nastínil plán Vanoušek. 

Samotné budování inženýrských sítí a páteřních komunikací budoucí průmyslové zóny by mohlo být zahájeno již na jaře příštího roku. Výstavbu chebského Průmyslového parku, který má vyrůst na ploše zhruba 50 hektarů v blízkosti obchvatu města, finančně podpořily Evropská unie a český stát, a to konkrétně částkami 2 a jednoho milionu EUR. Celkové náklady se ale odhadují přibližně na 140 milionů korun, takže nemalou sumou, možná až čtyřicetimilionovou, bude muset přispět ze svého rozpočtu také město Cheb. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy