2001 – Cheb: Při převodu městské nemovitosti byly schváleny dvě změny (TV Západ)

Chebské zastupitelstvo města schválilo na svém posledním zasedání dvě podstatné změny v zásadách pro provádění při převodu nemovitostí z majetku města. Zastupitelé na základě opakovaných návrhů ze strany občanů schválili provádění odpisů z ceny termoregulačních ventilů. Do této doby byla u ventilů stanovena pevná částka, která se neměnila.

dezinfekce

Odpisy se ale prováděly u všech ostatních součástí vybavení domácnosti. Při převodu nemovitosti pak lidé za vybavení platili pouze sumu, která odpovídala současné hodnotě zařízení po provedení odpisů. 

„Vzhledem k tomu, že samozřejmě i termoregulační ventily mají nějakou dobu životnosti, tak zastupitelstvo přistoupilo na to, že u termoregulačních ventilů se budou také provádět odpisy. Jejich cena se bude snižovat odpovídajícím způsobem podle stáří,“ vysvětlil Pavel Vanoušek. 

Druhá zásadní změna se týká možnosti získat při prodeji obecní nemovitosti, a to v případě zaplacení kupní ceny celé najednou, desetiprocentní slevu. Tato možnost se zatím dala využít pouze u převodů, které byly rozjednány po 25. lednu letošního roku. 

„Zastupitelstvo tedy rozhodlo o tom, že ve všech případech, kdy dosud ještě cena nebyla zaplacena, kdy se o ní teprve jedná, i když už je to téměř dovedeno k podpisu kupní smlouvy, když nabyvatel složí celkovou částku, tak mu bude poskytnuta sleva 10 procent,“ dodal Vanoušek. 

Šanci získat slevu tak nyní mají i ti, kteří o převodu nemovitosti začali s městem jednat před letošním 25. lednem a prodej nebyl do této doby dokončen. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy