2001 – Cheb: Na pozemku po Rudolfinu bude postaven hotel (TV Západ)

Nevyužitý pozemek po bývalé budově gymnázia, tzv. Rudolfinu, prodá nakonec město Cheb za částku více než 5 milionů korun chebskému podnikateli Petru Plachému. Ten chce na ploše o velikosti téměř 6 tisíc metrů čtverečních postavit hotel evropského standardu zhruba se 140 lůžky.

dezinfekce

Náklady na vybudování v Chebu chybějícího ubytovacího zařízení mají dosáhnout zhruba 80 milionů korun. Zastupitelé tak při volbě nakonec upřednostnili nabídku chebského investora před konkurenčním projektem brémské společnosti Bau Invest Consult, a to přesto, že na jednání zazněly vážné výhrady na adresy obou uchazečů. 

„Podmínky jsou nastaveny. Museli jsme vyvinout velké úsilí, abychom jako zastupitelstvo přijali vůbec toto usnesení, rozděleni patovou situací, že nebude vybrán nikdo, příp. že budeme vyhlašovat nové výběrové řízení,“ uvedl starosta města Václav Jakl. 

Zastupitelstvo ale prodej pozemku podmiňuje celou řadou opatření. Investor, který za metr čtvereční plochy městu zaplatí 900 korun, musí před podpisem smlouvy o smlouvě budoucí složit zálohu ve výši 25 % z ceny pozemku. Samotná stavba hotelu pak musí být zahájena do 18 měsíců od podpisu této smlouvy. Za další rok a půl musí být hotel s nejméně 70 pokoji dokončen. 

„Pan Plachý má nyní šanci, jestli bude respektovat závěry, usnesení, já předpokládám, že ano, to by již dal vědět, kdyby tam byl nějaký problém, takže se v dohledné době výstavba hotelu rozběhne,“ dodal starosta. 

V případě, že by investor podmínky nedodržel, dojde k propadnutí zálohy a pozemek bude nabídnut brémské společnosti Bau Invest Consult. Tato firma chtěla na místě bývalého Rudolfina postavit hotel s kongresovým sálem, a to ve dvou různých alternativách. 

Větší z variant předpokládala 130 pokojů a náklady ve výši 11 milionů německých marek. Menší pak počítala se 78 pokoji a investicí ve výši 7,5 milionu. Sympatie části zastupitelstva ale brémská společnost zřejmě ztratila tím, že nabídku do výběrového řízení  zaslala faxem navíc psanou v německém jazyce a výstavbu hotelu také podnítila získáním dotace z prostředků EU. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy