2001 – Cheb: Město přišlo o 11 milionů korun (TV Západ)

Jedenáct milionů korun, které chebská radnice půjčila v letech 1992-1994 místnímu prvoligovému fotbalovému klubu, již město s největší pravděpodobností nikdy neuvidí. Zastupitelé totiž na svém posledním zasedání odhlasovali, že město stáhne žalobu na zaplacení této částky, kterou radnice podala v únoru 1999 u plzeňského Krajského soudu.

dezinfekce

Zastupitelé dospěli k závěru, že i kdyby město tento soudní spor vyhrálo, tak ani jeden ze tří žalovaných subjektů nebude schopen peníze zaplatit. 

„Z toho je již dnes jasné, že Sportovní klub policie Union Cheb – nedaří se nikomu doručovat, nemá zástupce, který by mohl se soudem jednat. O fotbalovém klubu SKP Union Cheb – to je druhý žalovaný, nám soud sdělil, že již zanikl, a třetí FC Union Cheb, s.r.o. by měl být v konkursu,“ vysvětlil tajemník MÚ Cheb Václav Sýkora.

Zastupitelé se navíc obávali také toho, že soud může v blízké době radnici vyzvat k zaplacení poplatku ve výši 984 tisíc korun, který je potřeba složit před zahájením soudního řízení. 

„Za situace, kdy dopředu je skoro stoprocentně jasné, že bychom nedostali žádné peníze, tak zastupitelé dospěli k tomu, že 980 tisíc korun je zbytečné platit, proto se rozhodli, že žalobu vezmou zpět,“ doplnil Sýkora. 

Otázka vymáhání fotbalového dluhu městem je tedy v tuto chvíli s největší pravděpodobností definitivně uzavřena. Vyloučit se ale do budoucna nedá trestní stíhání zainteresovaných osob, jelikož policie zřejmě stále pokračuje ve vyšetřování této kauzy. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy