2001 – Cheb: Kruhový objezd u nádraží dostal zelenou (TV Západ)

Ještě v průběhu letošního roku by mělo dojít k vybudování kruhového objezdu na, dopravně značně nepřehledné, křižovatce u chebského nádraží. V současné době je již vydáno územní rozhodnutí i stavební povolení. Radnice se v krátké době chystá vypsat výběrové řízení na dodavatele stavebních prací.

dezinfekce

„Zřejmě oproti předpokládaným devíti milionům, které jsou zatím v rozpočtu, budeme potřebovat ještě nějakou tu korunu navíc. Alespoň tak to vypadá podle odhadů nákladů, které jsou provedeny v rozpočtu,“ sdělil Pavel Vanoušek. 

Výstavba kruhového objezdu bude totiž kompletně hrazena z rozpočtu města. Díky výběrovému řízení by sice mohlo dojít k určitému snížení celkových nákladů, ale radnice je přesto v případě potřeby rozhodnuta přijmout rozpočtovou změnu tak, aby se stavbu podařilo dokončit ještě v průběhu letošního roku. 

„My to shodně považujeme ve vedení za důležité. Bylo by to takové místo – ohnisko, od kterého by se potom začínala oprava komunikací,“ doplnil místostarosta. 

Na výstavbu kruhového objezdu by měla navázat rekonstrukce pěší zóny, kde již v současnosti probíhá budování nových inženýrských sítí. V příštím roce by se pak měla uskutečnit dlouho odkládaná oprava Riegerovy ulice. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy