2000 – Sokolov: Nemocnice žádá radnici o příspěvek 18 milionů (TV Západ)

S žádostí o příspěvek ve výši přibližně 18 milionů korun se na radnici obrátila sokolovská nemocnice. Peníze chce použít na přístrojové dovybavení. Řada zdejších přístrojů totiž pochází ještě ze 70. let a dnes jsou již značně zastaralé.

dezinfekce

Podle vedení radnice má město zájem, aby nemocnice dobře fungovala a vybavení bylo na odpovídající úrovni, ale požadovaná částka neodpovídá jeho možnostem. Navíc zastupitelstvo bude moci o finanční podpoře jednat teprve tehdy až vláda schválí rozpočet a Sokolov bude mít jasno o příjmech na příští rok. 

„Pořád vycházíme z toho, že to je státní nemocnice. A jestliže na jedné straně přichází signály, že by např. na financování škol mohl být normativ poloviční, tak těžko nyní můžeme činit nějaké závazky,“ vysvětlil Karel Černík. 

V minulosti již město nemocnici několik příspěvků na nákup přístrojů poskytlo. Rovněž další pomoci se nebrání, ale částka musí odpovídat možnostem města. 

„A pak na té formě, protože je možné např. přistoupit i na půjčku za výhodnějších podmínek než by dala banka, atd.,“ dodal starosta. 

Město chce nemocnici pomoci také jinými formami než pouze finančně. V plánu je rozšíření počtu parkovacích míst, kterých je v okolí nemocnice akutní nedostatek či úprava parku mezi zdravotnickým zařízením a rozhlednou na Hardu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy