2000 – Sokolov: Na radnici se řešila napjatá situace v okolí kina Alfa (TV Západ)

V sokolovské čtvrti v okolí kina Alfa by snad v dohledné době mohlo dojít k částečnému uklidnění napjaté situace. V diskusi u kulatého stolu za účasti Radních, zástupců Policie, pořádkové služby, romských aktivistů a stěžovatelů z řad místních obyvatel došlo k dohodě, jakými prostředky se město pokusí zmírnit napětí mezi romskými a neromskými obyvateli této lokality.

dezinfekce

„Jistě se nemusíme vzájemně přesvědčovat o tom, že je to velice složité a těžko se to dá vyřešit ze dne na den,“ uvedl k problematice starosta Karel Černík. 

Romská poradkyně při Okresním úřadu Marta Bandyová má do konce října předložit seznam deseti Romů, z nichž radnice vybere dva až tři členy pořádkové služby. Účastníci schůzky se dohodli také na tom, že Policie i pořádková služba zostří dohled v této oblasti. Na jeden ze zdejších domů bude rovněž instalována monitorovací kamera. K určitému posunu došlo i v otázce vykoupení rodinných domků. Město by bylo ochotno domy odkoupit, ale pouze v případě, že je následně bude využívat Policie.

„Pouze za toho předpokladu, že Policie, která u nás nárokuje nějaké byty pro své příslušníky, by byla ochotná – my bychom jim to nabídli jako nájemní bydlení,“ naznačil využití domků starosta. 

V poslední době se situace ve čtvrti kolem kina Alfa ještě více vyhrotila. K tradičním stížnostem na hluk a špínu přibylo opakované fyzické napadání obyvatel rodinných domků i dalších lidí ze strany romské mládeže. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy