2000 – Sokolov: Město daruje nemocnici jeden milion korun (TV Západ)

V rozpočtu města Sokolov se nyní na sklonku roku objevila určitá finanční rezerva. Z tohoto důvodu se radnice rozhodla poskytnout místní nemocnici příspěvek ve výši 1 milion korun na dovybavení operačních sálů.

dezinfekce

„Protože mají operační stoly, ne ve stavu dezolátním, ale jsou již morálně zastaralé. Už se na to nesežene šroubek,“ řekl místostarosta Lubomír Novotný. 

Nemocnici se totiž v současné době naskytla možnost nakoupit operační stůl za sníženou cenu. Bylo by škoda tuto nabídku nevyužít. Radnice chce zároveň prostřednictvím tohoto příspěvku vyjádřit nemocnici podporu a ochotu jí pomoci. 

„Není to jen kvůli tomu stolu, operačnímu sálu, ale i kvůli tomu, abychom i jaksi do jisté míry manifestovali, že také nějak nemocnici podporujeme, což má určitý dopad v rámci nemocnic v kraji a udržení nemocnice v Sokolově,“ řekl dále Novotný. 

Nemocnice se původně na město obrátila s žádostí o příspěvek ve výši přibližně ve výši 12 milionů. Milionová dotace je tedy jakýmsi prvním krokem a o dalších formách pomoci např. prostřednictvím výhodné půjčky se bude ještě dále jednat. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy