2000 – Sokolov: Krádeží mobilních telefonů přibývá (TV Západ)

Nemilý zážitek si z návštěvy sokolovské restaurace Slovanka odnesla 46letá žena. V pátek 15. září kolem půlnoci si zde s přáteli povídala u baru. O obsah její kabelky, kterou měla přehozenu přes rameno však projevil zájem policii zatím neznámý pachatel. Využil její nepozornosti a z kabelky odcizil mobilní telefon zn. Siemens C25 za bezmála 6 tisíc korun.

dezinfekce

Asi o hodinu a půl později přišel ve vinárně Na Rychtě o další mobil 29letý muž. Naivně nechal telefon Motorola volně položený na stole a na chvíli se vzdálil. Neznámý pachatel jeho nepřítomnosti využil a týden starý mobil v ceně 4 tisíc korun si přisvojil. Na Sokolovsku se nejedná o zdaleka ojedinělé případy.

„Případů kradených mobilních telefonů máme již od začátku roku 119, kdy 76 telefonů bylo odcizených při krádežích na osobě a 43 mobilů bylo odcizeno při vloupání do různých objektů - do prodejen, do osobních automobilů apod.,“ sdělila tisková mluvčí sokolovské policie ppor. Blažena Kašparová. 

Policisté proto občanům doporučují, aby zvážili, zda je vždy nutné si brát mobil s sebou do společnosti zvláště, když předpokládají, že se zdrží déle a jejich pozornost již nebude 100%. Ne vždy se také vyplatí dávat svému okolí okatě najevo, že jste majiteli mobilního telefonu. Pokud ale mobil s sebou máte, nenechávejte jej odložený bez dozoru a noste ho tak, abyste nad ním měli kontrolu. 

„Této trestné činnosti stále více přibývá. Přiznejme si, že její objasnitelnost je velmi nízká. Proto na první místo nastupuje především prevence,“ dodala mluvčí sokolovské policie ppor. Blažena Kašparová. 

Pokud přesto dojde k nejhoršímu a telefon je vám ukraden, okamžitě volejte informační centrum mobilního operátora a požádejte o zablokování telefonního čísla i samotného přístroje. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy