2000 – Sokolov: Kamerový systém pomáhá s objasněností trestných činů (TV Západ)

Ze statistiky sokolovské policie vyplývá, že za prvních 9 měsíců letošního roku došlo v okrese Sokolov ke spáchání 2.223 trestných činů, což je o 250 méně než za stejné období loňského roku.

dezinfekce

„Zároveň se v tomto období snížila škoda způsobená touto trestnou činností z 82 milionů korun na 68 milionů,“ uvedla tisková mluvčí sokolovské policie Blažena Kašparová. 

V těchto číslech je pochopitelně nejvíce zastoupená, a to s téměř 1.300 případy majetková trestná činnost, kam lze zařadit především vloupání do nejrůznějších objektů, krádeže a vykrádání motorových vozidel. Z celkového počtu více než 2.200 spáchaných trestných činů se policistům podařilo objasnit 1.452 případů. Míra objasněnosti tak dosáhla přibližně 65 procent. 

„V objasněnosti trestné činnosti je okres Sokolov na prvním místě v Západočeském kraji,“ dodala Kašparová.

K poměrně výraznému snížení počtu spáchaných trestných činů podle policistů velkou měrou přispělo zprovoznění kamerového monitorovacího systému, který byl v problémových částech Sokolova instalován v březnu letošního roku. Ve sledovaných lokalitách došlo rovněž k podstatnému nárůstu objasněnosti. 

„V minulosti nás ponejvíce trápilo vloupání do zaparkovaných motorových vozidel. A právě v této oblasti jsme zaznamenali největší úspěchy. Došlo také k několika zadržení pachatelů na místě činu, a to díky právě kamerám,“ pochlubil se vedoucí obvodního oddělení Sokolov - město Jiří Matouš. 

Právě proto v těchto dnech dochází k dalšímu rozšíření monitorovacího systému o 4 kamery. Ty budou instalovány např. na sokolovském náměstí Budovatelů či na výškovou budovu u autobusového nádraží. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy