2000 – Sokolov: Gymnázium bude mít novou sportovní halu (TV Západ)

Práce na výstavbě nové víceúčelové kryté sportovní haly u sokolovského gymnázia pokračují i přes zhoršující se počasí na plné obrátky. Stavbu za 47 milionů korun financuje Ministerstvo školství a částečně i místní radnice. Ta v letošním roce uvolnila příspěvek ve výši 2,5 milionu korun a rovněž poskytla pozemky pro výstavbu.

dezinfekce

„Teď je tam ještě pořád takový „pozemkový galimatyáš“ trošku. V okolí jsou některé pozemky města, některé jiné jsou už majetkem státu či chcete-li gymnázia. Takže zde probíhá jednání o směně pozemků, aby to bylo ucelené,“ uvedl starosta Karel Černík. 

Hala se po svém dokončení stane nejmodernějším a největším zařízením svého druhu v sokolovském okrese. S výjimkou tenisu a házené bude splňovat parametry pro pořádání nejvyšších ligových soutěží. Nová hala bude patřit do vlastnictví gymnázia, ale využívat jí budou moci i ostatní obyvatelé města.

„Škola to obvykle využije v dopoledních hodinách či ve čtyři, kdy to využití školou končí, a pak si musí najít pronajímatele, který alespoň něco uhradí,“ uvedl dále Černík. 

Studentům gymnázia i sokolovské veřejnosti by nová hala měla být dána k dispozici již v září příštího roku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy