2000 – Sokolov: Benefiční koncert má nedůstojnou dohru (TV Západ)

Nedůstojnou dohru má slavnostní galavečer spojený s beneficí na nákup speciálního přístroje pro sokolovskou nemocnici, na němž 25. května vystoupila v sokolovské sportovní hale řada hvězd včetně Báry Basikové, Leony Machálkové, Daniela Hůlky, Petra Muka či sourozenců Gondíkových.

dezinfekce

Přestože díky úspěšnému koncertu získala nemocnice 380 tisíc korun, řadu otázek vyvolalo placení samotného koncertu a v regionálním tisku se dokonce objevily články upozorňující na to, že si spolupořádající agentura Why not, jejímž spolumajitelem je manžel Báry Basikové Jaromír Pizinger, nechala za uspořádání koncertu velmi slušně zaplatit.   

„Já jsem po vyúčtování zjistil, že největším sponzorem - na rozdíl od článků, které vyšly, že se moje agentura na tom zahojila si nejvíc, že mám alespoň z čeho mé manželce kupovat boty, na tuto úroveň nechci ani moc reagovat, modlím se k bohu, abych se do takové úrovně mediální a lidské nikdy nedostal, takže na toto nechci moc reagovat - největším sponzorem akce po vyúčtování byla moje agentura,“ reagoval na situaci Jaromír Pizinger.  

Náklady na koncert, i přes min. honoráře umělců, totiž překročily 300 tisíc korun. Agentura dostala za jeho pořádání od Městského domu kultury zaplaceno pouze přibližně čtvrt milionu. 

„Kdokoliv zde mohl udělat sbírku, kdokoliv z vás z široké veřejnosti měl tu možnost na sokolovskou nemocnici vybrat 360 tisíc. Mohl to udělat kdokoliv. Vybralo se to, troufnu si říci, že díky této akci, díky zaštítění jmény lidí, kteří zde byli,“ dodal Pizinger. 

Jako jeden ze spoluorganizátorů akce se na tiskové konferenci představil podnikatel Jan Štrunc, který stál v pozadí podniku a získával na něj peníze od sponzorů. Přiznal, že se při přípravě koncertu stala chyba, neboť peníze od sponzorů přicházely na dva účty. Jeden byl na galavečer a druhý přímo na nemocnici. Na prvním se ale sešlo o 80 tisíc méně než je suma nutná k zaplacení nákladů na zajištění koncertu a z toho důvodu hrozí Domu kultury výrazná finanční ztráta. Nyní proto prý bude nutné sponzorské smlouvy upravit a dodat chybějící peníze Domu kultury. Celá kauza bude mít ještě pravděpodobně dohru u soudu.

„Je mi z toho hrozně smutno, protože si myslím, že na začátku ten entusiasmus byl veliký. Když akce skončila, tak jsme byli spokojeni. Nyní zůstala hořkost a smutek, že někdo nepochopil o co nám šlo a odvezl lidově řečeno to naše úsilí na hnůj,“ vyjádřila se ke kauze Bára Basiková.

Pizinger i Basiková hodlají žalovat regionální tisk za články kritizující způsob financování celé akce, kterými se cítí poškozeni. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy