2000 – Cheb: Spor radnice s provozovateli areálu Dragoun (TV Západ)

Do vážného sporu se dostala chebská radnice se stávajícími provozovateli areálu Dragoun s obří tržnicí společností Euraba a OK LION. Těm končí 31. prosince letošního roku smlouva a město Cheb, které je majitelem areálu, v březnu vyhlásilo na další využití Dragounu výběrové řízení.

dezinfekce

Současní provozovatelé tvrdí, že radnice ve veřejné soutěži neoprávněně nabízí i jejich mnohamilionové investice. Euraba a OK LION spravují areál od roku 1993. Za tuto dobu zaplatili městu na nájemném 86 milionů korun. Dalších asi 80 milionů údajně investovali do modernizace Dragounu. V případě neúspěchu ve výběrovém řízení jsou připraveni veškeré dočasné stavby odstranit. 

„Objevily se různé články a možná by nebylo úplně dobré, nechat je bez odezvy. Určitý názor, který zde máme - i podložený právníkem, tak máme připravený a tady vám ho rozdáme, aby byl ten pohled i od nás. Nemyslíme si, že věci, které byly tištěny, jsou názorem i některých uchazečů o areál a že jsou zcela správné,“ sdělil starosta města Václav Jakl. 

V prohlášení radnice se praví – na základě rozboru uzavřených smluv, dospěl právní zástupce města k závěru, že městu Cheb nevznikla povinnost komukoliv hradit vložené investice. Není vyloučeno, že tato otázka je opakovaně předkládána s cílem odradit další potencionální zájemce o areál. Do řádného výběrového řízení na využití Dragounu, které potrvá do 14. června, se zatím nikdo nepřihlásil. Dřívějších pět nabídek, došlých před začátkem výběrové soutěž, nesplňujících jeho podmínky nebude bráno v potaz. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy