2000 – Cheb: Rekonstrukce kina Svět vyšla na 10 milionů (TV Západ)

Po čtyřech letech se 27. října opět otevřely dveře chebského kina Svět. Biograf byl kvůli havarijnímu stavu elektroinstalace a absenci únikových východů uzavřen v září roku 1996. Od té doby mohli filmoví fanoušci z Chebu navštěvovat pouze stísněný sál klubového kina Art s pouhými 70 místy.

dezinfekce

Jediný účastník letošního dubnového výběrového řízení na provozovatele kina Svět - správce mariánskolázeňské Kinokavárny Luna, dokázal chátrající objekt zrenovovat během sedmi měsíců. Náklady na rekonstrukci dosáhly téměř 10 milionů korun. Město přispělo 7,5 miliony na stavební práce a budoucí provozovatel dal 2,5 milionu na nákup promítací a zvukové techniky. 

„S tím, že toto roční nájemné bude umořováno do výše investice, kterou on do toho vloží, tzn., do 2,5 milionu korun. Poté by se mělo platit řádné nájemné,“ řekl místostarosta Pavel Vanoušek. 

Do zrekonstruovaného kina se vejde 220 diváků a má formu kinokavárny. V objektu se nachází rovněž videopůjčovna s nonstop provozem. Promítací sál je vybaven Dolby Digital Surround ozvučením, a to jako jeden z mála v České republice. Začátky promítání jsou stanoveny na půl šestou a osmou hodinu. Nedělní odpoledne je pak věnováno dětským filmům, a to od půl třetí. S ohledem na vybavení kina je přijatelná i výše vstupného. Pro dospělého je to 60 a pro děti 45 korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy