2000 – Cheb: První letošní miminka dostala Jednodukát z ryzího zlata (TV Západ)

Minulý víkend se v historických prostorách obřadní síně chebské radnice uskutečnilo první letošní vítání nových občánků města. Rodiče prvních čtyř letos narozených miminek převzali při této příležitosti z rukou starosty Ing. Václava Jakla Jednodukát z ryzího zlata.

dezinfekce

První letošní občánky - Elišku Dostálovou, Terezu Kašparovou a dvojčátka Milana a Jana Skopových vedle toho radnice obdarovala dalšími praktickými dárky a pamětním blahopřáním. Nové občánky a jejich doprovod uvítal do života starosta, který se této role zhostil vůbec poprvé. Zdejší premiéru si svým pěveckým a recitačním vystoupením odbyly rovněž děti z 5. mateřské školy v Chebu pod vedením Jany Šukové. 

Představitelé radnice se rozhodli, že symbolický peníz předají pouze rodičům s trvalým bydlištěm ve městě. Ve zdejší porodnici se totiž počátkem ledna narodily i děti odjinud. Naopak chtěli pozvat i chebské občánky, které maminky přivedly na svět v jiných místech republiky, ale žádné se nepodařilo objevit. Přesto se na prvním letošním vítání občánků sešlo více lidí než při leckteré svatbě. Např. Eliška Dostálová, první chebské miminko roku 2000, s sebou měla osmičlenný doprovod.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy