2000 – Cheb: Oslavy připomněly vznik Československé republiky (TV Západ)

V předvečer státního svátku vzniku Československé republiky, který připadá na 28. říjen, se před budovou chebské radnice uskutečnil slavnostní akt k připomenutí 82. výročí vyhlášení samostatného státu. Slavnosti se kromě představitelů města v čele se starostou Ing. Václavem Jaklem zúčastnil také např. přednosta Okresního úřadu Ing. Michael Karas nebo předseda Okresní organizace svazu bojovníků za svobodu Vladimír Hlavatý.

dezinfekce

Starosta ve svém projevu připomněl, že 28. říjen je dnem vstupu našeho státu mezi samostatné, svobodné a kulturní země světa. Pro město Cheb i celý okolní region je pak také dnem definitivního potvrzení příslušnosti k československému státu. 

„Město Cheb je tisíc let staré. Za dobu své existence zažil Cheb příslušnost k různým státním útvarům. Kulturně a civilizačně byl vždy přirozeným centrem velmi pestrého osídlení horního Poohří. Příslušnost Chebu závisela na momentálním mocenském uspořádání Evropy,“ uvedl Václav Jakl.   

Kulturní část oslavy výročí vzniku samostatného státu pak obstaral svým vystoupením mládežnický dechový orchestr společně s chebskými mažoretkami. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy