2000 – Cheb: Nové koleje pro vysokoškoláky vyjdou na 30 milionů (TV Západ)

V nových kolejích by měli od počátku příštího školního roku najít ubytování studenti chebské Ekonomické fakulty. Současné ubytovací prostory v objektu kláštera na Spáleništi a na bývalém plicním oddělení byly vždy brány jako provizorní řešení a tak na počátku letošního roku začala rekonstrukce Modrého věžáku u sportovní haly. Představitelé radnice si uvědomují význam přítomnosti fakulty ve městě a proto zastupitelstvo rozhodlo o přidělení příspěvku ve výši 9 milionů korun na výstavbu nových vyso

dezinfekce

„Vyplacení této částky je rozloženo do několika let. Již v loňském roce byl poskytnut jeden milion. V následujících letech by to mělo být 3, 2 a 2 miliony korun,“ sdělil starosta města Václav Jakl. 

Vyplacení příspěvku je ovšem podmíněno setrváním fakulty ve městě. Jakékoliv spekulace o možném přesunu školy vyvrátilo na jednání s vedením radnice nový děkan Ing. Miloš Nový.

„Ano, toto není žádným způsobem zpochybněno. Naopak, mělo by dojít k posílení Ekonomické fakulty tím, že zde budou vybudovány koleje, zvýší se možnosti Ekonomické fakulty a v žádném případě není hovořeno o nějakém oslabení či o odchodu fakulty z Chebu,“ sdělil dále Ing. Jakl. 

Nové koleje zhruba pro 200 studentů, které by měly odpovídat evropským ubytovacím standardům by měly začít fungovat v září příštího roku. Tedy v době oslav desátého výročí založení fakulty. Její výstavba přijde zhruba na 30 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024