2000 – Cheb: Nové koleje pro vysokoškoláky vyjdou na 30 milionů (TV Západ)

V nových kolejích by měli od počátku příštího školního roku najít ubytování studenti chebské Ekonomické fakulty. Současné ubytovací prostory v objektu kláštera na Spáleništi a na bývalém plicním oddělení byly vždy brány jako provizorní řešení a tak na počátku letošního roku začala rekonstrukce Modrého věžáku u sportovní haly. Představitelé radnice si uvědomují význam přítomnosti fakulty ve městě a proto zastupitelstvo rozhodlo o přidělení příspěvku ve výši 9 milionů korun na výstavbu nových vyso

dezinfekce

„Vyplacení této částky je rozloženo do několika let. Již v loňském roce byl poskytnut jeden milion. V následujících letech by to mělo být 3, 2 a 2 miliony korun,“ sdělil starosta města Václav Jakl. 

Vyplacení příspěvku je ovšem podmíněno setrváním fakulty ve městě. Jakékoliv spekulace o možném přesunu školy vyvrátilo na jednání s vedením radnice nový děkan Ing. Miloš Nový.

„Ano, toto není žádným způsobem zpochybněno. Naopak, mělo by dojít k posílení Ekonomické fakulty tím, že zde budou vybudovány koleje, zvýší se možnosti Ekonomické fakulty a v žádném případě není hovořeno o nějakém oslabení či o odchodu fakulty z Chebu,“ sdělil dále Ing. Jakl. 

Nové koleje zhruba pro 200 studentů, které by měly odpovídat evropským ubytovacím standardům by měly začít fungovat v září příštího roku. Tedy v době oslav desátého výročí založení fakulty. Její výstavba přijde zhruba na 30 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy