2000 – Cheb: Lidé dostanou zpět peníze za termoregulační ventily (TV Západ)

Obyvatelé Chebu už nebudou muset hradit cenu za termoregulační ventily a jejich instalaci zahrnutou v nájemném, kterou odváděli bytovým správcům – společnostem Terea a Marketa. Částky, jež musely již od nového roku zaplatit, dostanou navíc zpět. Radnice, která bytovým správcům vydala pokyn tento záměr realizovat, se všem nájemníkům, jejichž se věc týká, písemně omluví.

dezinfekce

„Jedna z hlavních příčin byla, že toto nebylo projednáno s nájemníky. Nájemníci na to ve svých stížnostech poukázali. Takže to je jeden problém a možná asi i zásadní,“ vysvětlil starosta Václav Jakl. 

Loni v září chebské zastupitelstvo rozhodlo, že místní občané začnou od 1. ledna 2000 splácet částku 2.574 za jeden termoregulační ventil ve formě zvýšeného měsíčního nájemného po dobu osmi let. Na radnici a bytové správce se poté snesla vlna kritiky a stížností od občanů. Lidem se nelíbila ani uvedená cena za jeden ventil, který lze v obchodě pořídit asi za 500 korun. Zastupitelé proto nyní loňské usnesení revokovali, neboť je Ministerstvo financí upozornilo, že tento postup je neoprávněný. O formě vrácení dosud vybraných peněz zatím není rozhodnuto, ale nejspíše bude tato částka brána jako záloha na nájemné, které pak bude některý měsíc sníženo. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy