2000 – Cheb: Gymnázium slavilo 700 let vzdělanosti města (TV Západ)

Chebské gymnázium uspořádalo v pátek 9. června oslavy 700letého výročí staré tradice vzdělanosti v Chebu. Akci zahájil školní akademický Jazzband, který před budovou gymnázia zahrál swingové a jazzrockové skladby a na závěr též studentskou hymnu. Poté ředitel gymnázia dr. Jaroslav Kočvara přednesl úvodní řeč, v níž přivítal přítomné pedagogy, studenty a řadu hostů, mezi nimiž nechyběli poslanci parlamentu Jan Svoboda a Pavel Hojda či ředitel školského úřadu Zbyněk Syrovátka.

dezinfekce

„Dnešní oslavy jsme připravili ke skutečně mimořádnému výročí, a to k 700 letům historie vzdělanosti v našem městě. Těch 700 let se odvíjí od první zmínky o latinské škole, která stála poblíž kostela sv. Mikuláše, kde se tehdy vedl kompetenční spor, kdo bude jmenovat vedoucího této školy, zda Řád německých rytířů – tedy církev, nebo město Cheb,“ vysvětlil ředitel gymnázia dr. Jaroslav Kočvara. 

Po úvodním ceremoniálu byla v budově školy zahájena výstava nazvaná Gymnázium Cheb historie a současnost. Všichni zájemci si zde mohli prohlédnout řadu historických dokumentů či seznamy vyučujících i absolventů od roku 1945. V odpoledních hodinách se pak v chebském divadle uskutečnilo představení Škola v proměnách času, ve kterém ztvárnili profesionální herci společně se studenty školy historii školství na Chebsku i samotného města. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy