2000 – Cheb: Dechový orchestr shání finance na festival do Calgary (TV Západ)

Ještě přibližně 200 tisíc korun schází Dechovému orchestru mladých a jeho mažoretkám, aby mohli vycestovat na letní světový festival do kanadského Calgary. Pozvání na festival obdrželi mladí hudebníci jako jediní z celé Evropy.

dezinfekce

„Toto pozvání jsme obdrželi v loňském roce na světovém festivalu v Curychu, kdy náš orchestr zvítězil ve všech třech kategoriích. Pozvali nás do Calgary,“ řekl ředitel ZUŠ Karel Bosák. 

Celkové náklady na cestu za oceán pro zhruba 70člennou skupinu dosáhnou výše téměř dvou milionů korun. Nyní tedy členové souboru dělají vše pro to, aby mohli počátkem července odjet a reprezentovat v Kanadě nejen naše město, ale i českou muziku vůbec. Oslovují sponzory a v sobotu 13. května navíc uspořádali přímo na chebském náměstí koncert na podporu své cesty, při kterém se jim od diváků podařilo nastřádat 10 tisíc korun. 

„Milion v podstatě vybereme od účastníků zájezdu. Každý si zaplatí 15 tisíc. Zbytek by byl dofinancován právě příspěvkem městského úřadu a od sponzorů,“ dodal Bosák. 

Vedení školy a souboru stále věří, že bude vyslyšena petice rodičů určená chebským zastupitelům. Ti před nedávnem snížili příspěvek na cestu dechovky z původně plánovaných 500 na 200 tisíc korun. A rodiče žáků nyní žádají revokaci tohoto usnesení. Rovněž případní sponzoři mohou své příspěvky posílat na uvedené číslo účtu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy