2000 – Cheb: Bude vypracována nová energetická koncepce (TV Západ)

V loňském roce byl v Chebu dokončen projekt ekologizace vytápění. Nákladem více než půl miliardy korun byla provedena přestavba kotelen na tuhá paliva na ekologické plynové a kogenerační technologie. V důsledku toho došlo k podstatnému zlepšení kvality ovzduší v Chebu. Město chce tento dobrý stav minimálně udržet a proto nechá vypracovat novou energetickou koncepci.

dezinfekce

S nápadem vypracovat energetickou koncepci přišla společnost Terea, která je největším výrobcem tepla v regionu. Tento záměr schválila na svém zasedání městská Rada. Největší problémy by mohly v budoucnu nastat s lokálním vytápěním. V příštích letech by mělo dojít k podstatnému nárůstu cen plynu a řada lidí by proto mohla přejít na vytápění tuhými palivy, která mají ovšem značně negativní vliv na kvalitu ovzduší. 

„I když dlužno říci, že při současném vývoji cen plynu, bude v příštím roce z finančního hlediska vytápění na tuhá paliva levnější,“ řekl místostarosta Pavel Vanoušek. 

Energetická koncepce by proto měla řešit především rozšíření centrálního vytápění pomocí moderních kotelen do dalších lokalit města. 

„Kterým směrem jít, z kterých kotelen je možné rozšířit centrální vytápění tam, kde je to lokální – samozřejmě za určitých podmínek,“ doplnil tajemník MÚ Vladimír Havlíček. 

Rozšíření centrálního vytápění by se mohlo týkat především některých částí starého Chebu či městské části Háje. Tyto oblasti jsou v současnosti vytápěny lokálně, což by mohlo do budoucna přinést určitá ekologická rizika.    

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy