2000 – Cheb: Během Týdne knihoven jste mohli Pověsit starosti na kolík (TV Západ)

Z iniciativy Svazu knihovníků a informačních pracovníků se v týdnu od 9. do 13. října uskutečnil již 4. ročník akce nazvané Týden knihoven. Výjimkou nebyla samozřejmě ani chebská Okresní knihovna, jejíž pracovnice připravily pro všechny návštěvníky bohatý program.

dezinfekce

„Jejím cílem je zviditelnit knihovny, nabídnout jejich služby, ukázat občanům, kde je knihovna ve městě, co poskytuje, co tam mohou získat, apod., uvedla Bohuslava Kojanová. 

Knihovna nabídla všem zájemcům možnost, aby se tento týden v půjčovnách pro děti i dospělé přihlásili zdarma. Pro nejmenší čtenáře knihovnice přichystaly zábavné soutěžní odpoledne Svět pohádkové říše s řadou soutěží, kvízů a hádanek. Všechny provozy chebské knihovny již v současné době nabízejí přístup k internetu. Ten je v dětském oddělení celoročně zadarmo. Ve studovně a půjčovně pro dospělé platí zájemci 40 korun za hodinu strávenou na internetu. 

„Službou či bonbonkem akce v Týdnu knihoven je to, že nabízíme přístup na internet zdarma ve všech odděleních,“ dodala Kojanová. 

Mimo již z minulých ročníků známých projektů připravila letos knihovna i jednu novinku. V rámci akce nazvané Pověste starosti na kolík mohli malí i velcí čtenáři napsat na kousek papíru svoje nápady či připomínky ke zlepšení služeb knihovny. Jak nám potvrdily zdejší zaměstnankyně, náměty určitě v koši neskončí. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy