2000 – Bublava: Víceúčelové zařízení vyjde na 77 milionů (TV Západ)

Již od srpna loňského roku probíhá v horském středisku Bublava na Sokolovsku výstavba víceúčelového sportovního zařízení, jehož hlavní součástí bude zábavný aquapark. S realizací tohoto projektu se začalo již na sklonku roku 1997 vypsáním výběrového řízení na studii areálu.

dezinfekce

V loňském roce bylo na jeho výstavbu uvolněno ze státního rozpočtu 17 milionů korun. Proto byla okamžitě vypracována projektová dokumentace a následně zahájena samotná stavba. Přestože se i pro letošní rok podařilo ze státní kasy získat dotaci ve výši 20 milionů, snaží se představitelé obce zajistit i jiné formy financování. Celkové náklady na výstavbu zařízení totiž dosahují 77 milionů korun. 

„Ekonomický projekt, který jsme připravili pro dostavbu tohoto zařízení, počítá samozřejmě s tím, že se nepodaří sehnat veškeré prostředky ze státního rozpočtu. Ekonomický projekt jsme předložili několika bankovním domům jak v téhle republice, tak i vedle. Zatím všichni řekli, že námi vypočítaný a připravený projekt by nám mohli pokrýt, takže předpokládám, že kdyby se nám to nepodařilo ze státního rozpočtu, budeme tyto prostředky obcí hledat dál,“ řekl starosta Bohumil Havel. 

V aquaparku by mělo být sociální zázemí, sauna, terasa a vlastní vodní část, která bude obsahovat 73 různých atrakcí v zastřešené i venkovní části, mj. např. perličkovou koupel i tobogán. V areálu by se však měly nacházet i další sportoviště jako hala na squash, venkovní tenisový kurt či fitness centrum. Přestože se již delší dobu mluví o špatné vybavenosti našich horských středisek, objevují se hlasy, které výstavbu tohoto víceúčelového zařízení zpochybňují a poukazují na možnost lepšího využití státních prostředků. 

„Rekreační středisko Bublava by mělo být jakýmsi zázemím hornického Sokolova. My jsme tyto projekty oprášili v návaznosti na projekt Vyššího územně-správního celku Karlovarského kraje, kde se hovoří o tom, že Bublava a v návaznosti na další jako je Pernink, Nové Hamry a Boží Dar, jsou místa té rekreace Karlových Varů, Sokolova a Chebu, kde se přímo hovoří o tom, že by měla být provedena jakási dostavba rekreačních center ve smyslu víceúčelových zařízeních, bazénů, kluzišť, golfových hřišť, atd.,“ dodal starosta Bublavy. 

Představitelé obce věří, že provozování areálu bude ziskové. Aquapark bude mít denní kapacitu 500 návštěvníků a při plném vytížení by roční zisk dosáhl výše asi 4 milionů korun. Vstupenka na dvouhodinovou návštěvu by přitom měla stát předběžně 80 korun. Na závěr dodejme, že podle smlouvy by měla být výstavba víceúčelového areálu dokončena v květnu 2002.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy