1999 – Cheb: Otevření centra Euregia Egrensis (TV Západ)

Krok blíže k Evropské unii a rozvoji nejzápadnějšího regionu republiky udělalo sdružení sedmi desítek obcí Euregio Egrensis. Jeho zástupci otevřeli ve čtvrtek 4. listopadu v Chebu centrum, kde začne sdružením zřízená regionální agentura pomáhat obcím, občanským sdružením i soukromým firmám při získávání prostředků z fondů unie.

dezinfekce

„Rozvojová agentura by měla především pomáhat místním podnikatelským sférám a organizacím orientovat se v programech, které jsou vypsané v rámci Evropské unie. Tzn., ať je to dnes známý program Phare CBC nebo Fond malých projektů anebo nyní úplně nově rozvíjecí se program SAPARD a ISPA,“ vysvětlil Ing. Jan Horník.  

Centrum v Grünerově domě na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad je v regionu již druhé. První slouží již měsíc v Karlových Varech. Slavnostního aktu se zúčastnili hosté z vedení Euregia z české i německé strany a rovněž zástupkyně Ministerstva pro místní rozvoj. Přestřižením symbolické pásky se ujal chebský starosta Ing. Václav Jakl. Zástupci rozvojové agentury na setkání potvrdili, že budou podporovat vytvoření průmyslové zóny v Chebu. Jistě se bude jednat o vítanou pomoc. Vždyť v letošním roce napomohla agentura získat více než 120 milionů korun z fondů unie na výstavbu silničního obchvatu města Aš. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy