1999 – Cheb: Nájemci domu 17 v Karlově ulici dluží 2,5 milionu (TV Západ)

Chebská městská Rada se rozhodla urychleně vyřešit problémy s nájemci domu číslo 17 v Karlově ulici. V tomto objektu bývalého gymnázia sídlí několik desítek podnikatelských i nepodnikatelských subjektů, kteří dluží za nájemné a poplatky za energie již celkově 2,5 milionu korun.

dezinfekce

„Od nepodnikatelských subjektů jsou to většinou organizace dobrovolné – skauti, křesťanské ženy, některé politické strany. Tam se Rada rozhodla tak, že všem těmto organizacím odpustí penále za nezaplacené částky, které je ve výši statisíců, a organizace rozdělila do dvou skupin a těm odpouští buď 40 nebo 50 % z přímých nákladů, tzn. z nájmu, vody, elektřiny, plynu, atd.,“ vyjmenoval místostarosta Petr Jakš.

Jestliže tyto spolky nezaplatí celou dlužnou částku do 17. prosince, bude po nich vymáhána soudně a dostanou okamžitou výpověď. U podnikatelských subjektů bude dluh vymáhán ke stejnému datu v plné výši. V současné době podle některých informací probíhají jednání o prodeji celého objektu česko-německé farní společnosti zajišťující pomoc potřebným lidem, která má zájem o celou budovu.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy