1999 – Aš: Zastupitelé jednali o osudu nemocnice (TV Západ)

Dne 25. srpna se uskutečnilo mimořádné zasedání ašského zastupitelstva, které se zabývalo otázkou další existence tamní nemocnice. Všeobecná zdravotní pojišťovna totiž i nadále odmítá podpis smlouvy na tzv. akutní lůžka v tomto zdravotním zařízení. Nemocnice má být po 1. lednu 2000 přeměněna na léčebnu dlouhodobě nemocných.

dezinfekce

„Usilujeme o to, aby v Aši byla zachována akutní lůžková péče. Jsme ochotni souhlasit i s následnou lůžkovou péčí. Jde o to, aby provoz nemocnice město nezatížil více, než je schopno ze svého rozpočtu utáhnout,“ zdůraznil postoj města jeho starosta Antonín Veselý.

Zastupitelé na zasedání odmítli návrh chebské nemocnice, která hodlá v Aši zřídit svou pobočku s většinou lůžek následné péče. Výsledkem jednání je usnesení, které zavazuje starostu města jednat v duchu koncepce předložené vedením nemocnice. Ta počítá se zachováním současného stavu, tedy že v zařízení budu i nadále existovat akutní lůžka chirurgie, interny a ortopedie. 

„Zřizovatelem je město, provozovatelem je zatím městská nemocnice jako příspěvková organizace. A jak to bude do budoucna, to zatím nevím, ale myslím, že by provozovatelem mohl být někdo jiný než město Aš,“ naznačil starosta. 

V současné době probíhají nadějná jednání s ústředím České národní zdravotní pojišťovny, která se schválenou koncepcí souhlasí a je ochotna s nemocnicí smlouvu podepsat.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy