Sokolov: Středoškoláci proměnili jídelnu na Čtyřce v luxusní restauraci

7

střední škola, jídelna, restaurace, čtyřka, sokolov, město sokolov, region24


Zážitek jako z návštěvy luxusního podniku si odnesli senioři ze Čtyřky. Tamní jídelna se proměnila v restauraci se špičkovou obsluhou, o kterou se postarali učni prvního a druhého ročníku oboru kuchař – číšník Střední školy živnostenské Sokolov. Zdejší klienti si tak mohli vychutnat svatomartinské menu a užít si prvotřídní servis.

Spolupráce mezi školou a domovem pro seniory trvá už nějaký čas. Někteří učni sem chodí nabízet seniorům služby jako kosmetika, pedikúra nebo kadeřnictví. „Pro naše žáky je to jednak forma praxe, ale především cenný kontakt se starší generací, který mnohdy z vlastních rodin nemají,“ vysvětluje ředitelka školy Ilona Medunová.

Nápad uspořádat v domově pro seniory slavnostní oběd oceňuje i místostarostka Sokolova Renata Oulehlová: „Myslím, že pro žáky je to příležitost vyzkoušet si, co se už naučili a zjistit, co je ještě potřeba zlepšit. Zároveň si to ale můžou vyzkoušet v prostředí, kde jim jejich hosté určitě nějakou tu chybku odpustí. Pro naše klienty je to zase zážitek, který je povzbudí a zpříjemní jejich dny.“

Zdroj: Město Sokolov



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář