Karlovy vary: Rekonstrukce Vyšehradské byla dokončena před termínem

0

rekonstrukce, ulice, vyšehradská, karlovy vary, město


Včera odpoledne byla oficiálně převzata zrekonstruovaná Vyšehradská ulice. Ta byla v posledních dvou letech nejdříve v rukou správců inženýrských sítí, kteří zde prováděli jejich už potřebnou rekonstrukci, letos 14. července pak začala celková rekonstrukce komunikace a sítí ve správě Statutárního města Karlovy Vary. Zhotovitelem rekonstrukce byla společnost COLAS CZ, a,.s., termín dokončení byl stanoven na 23 týdnů a náklady na 7,1 milionu korun bez DPH.

Navzdory divoké srpnové průtrži mračen, která přinesla extrémní srážky a vyplavila veškerý materiál, který byl během stavby v ulici uložen, s podařilo zhotoviteli dokončit zakázku včas, dokonce ještě v předstihu - termín dokončení vycházel na 22. prosince, ale stavba byla kompletně ukončena už 8. prosince. Konečná cena stavby byla navíc snížena o 300 tisíc na konečných 6,8 milionu korun bez DPH.

Dnes byla zrekonstruovaná ulice převzata zástupci vedení města Karlovy Vary, primátorkou Andreou Pfeffer Ferklovou a náměstkem primátorky Tomášem Trtkem, za účasti představitelů společnosti COLAS CZ Predraga Mitroviče, ředitele oblasti Západ, a Petra Baláka, manažera Karlovarského regionu. 

Vyšehradská ulice je jednou z nejstrmějších ulic v Karlových Varech se sklonem až 23%, jak informuje i dopravní značka. Díky tomu se v ní letní a především zimní údržba komunikace provádí, podobně jako v nedaleké podobně strmé ulici Kolmé, pouze ručně. Vzhledem k tomu, že se ulice nacházejí v lázeňském území, nepoužívá se zde v zimě sůl ani solanka, kromě mimořádných situací se ošetřují pouze inertním posypem.  

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář