Karlovarská škola z Ondřejské poskytovala gastronomické služby české diplomacii

6

karlovarská škola z ondřejské, gastronomické služby české diplomacii, region24


Žáci Střední školy stravování a služeb z Karlových Varů byli v posledním období mimořádně úspěšní nejen v odborných soutěžích, ale dařilo se jim i v zajišťování gastronomického doprovodu mnoha významných akcí v našem regionu. Škola proto dostala nabídku ke spolupráci s Generálním konzulátem České republiky v Mnichově.

Dne 18. 10. 2023 pořádala generální konzulka Ivana Červenková v bavorském Mnichově slavnostní recepci v konferenčním centru Nadace Hannse Seidla k nadcházejícímu státnímu svátku 28. října. Celou akcí se v letošním roce prolínala prezentace Karlovarského kraje, a to za účasti hejtmana Petra Kulhánka a radního pro oblast regionálního rozvoje Patrika Pizingera. Na místě se prezentovaly významné firmy, instituce, Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje a další subjekty. Akce se zúčastnila řada významných českých a bavorských zástupců z politiky, ekonomiky, kultury a dalších oblastí, přítomno bylo téměř 300 hostů.

V ranních hodinách vyrazila z Karlových Varů výprava s 25 žáky, učiteli odborného výcviku, chladícím vozem s čerstvými výrobky, surovinami a dodávkami s potřebným inventářem. Celý den byl pak v provozních prostorech konferenčního centra ve znamení intenzivních příprav až do nejmenších detailů. Žáci pod vedením pedagogů školy tak dostali unikátní příležitost připravovat opravdu náročnou gastronomickou akci od samého počátku až do zdárného splnění své mise, prověřit a obhájit své odborné kompetence před náročnou a velmi početnou klientelou. 

Skvělá práce celého realizačního týmu byla pak veřejně oceněna jak paní generální konzulkou, tak i přítomnými hosty. Přínosem jistě též byla i vydařená prezentace karlovarské gastronomie v zahraničí.

Zdroj: TZ Kr-Karlovarsky.cz


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář