Sokolov: V půlce června proběhnou Sportovní hry seniorů (TV Západ)

V Sokolově se opět bude sportovat. A to ve čtvrtek 13. června. Proběhne premiérový ročník akce Sportovní hry seniorů. To je jednodenní sportovně - společenská událost pro aktivní seniory nad 60 let.

dezinfekce

„Kdy si mohou zasoutěžit v již tradičních disciplínách, protože akci organizuji deset let v Praze, zde tedy první ročník, tak si myslím, že zkušenosti s touto cílovou skupinou máme poměrně již bohaté. Víme, co lidé zvládnou za půldenní akci. Většinou se chtějí zúčastnit všeho, co jim nabídneme, tak zase, aby toho nebylo moc. Takže máme pohybově dovednostní soutěže, které se skládají z jednoduchých atletických disciplín a poté z akcí, jako je letní biatlon, kde nám biatlonisté udělají střelnici a krátký okruh na běh. Fotbalisté zorganizují turnaj v chůzi ve fotbalu, což je aktivita od FAČRu velmi zajímavá a dobrá, hlavně pro chlapy, protože ve vyšším věku těch mužů moc není a aktivních jich také moc není. Takže toto je jedna z novinek. Pak je součástí dne také setkání s olympioniky a zajímavými osobnostmi, které jsou buď z řad historických nebo současných reprezentantů. Takže senioři, kteří přijdou na Sportovní hry seniorů do Sokolova, tak se nejen budou moci protáhnout, zasoutěžit si a zjistit, jak na tom jsou se svou zdatností, ale také se potkat se zajímavými lidmi a zažít příjemný den,“ uvedl na tiskové konferenci David Huf, fitness trenér a koordinátor her.

Přihlásit se může maximálně 500 lidí.

„Abychom každému umožnili si zasoutěžit, aby každý měl určitý prostor i komfort, protože senioři vyžadují samozřejmě přeci jen už trošku víc komfortu, je to podobné jako s dětmi, takže my jako organizátoři jsme na to dopředu připraveni jak z bezpečnostních, zdravotních, tak i z našich nějakých organizačních důvodů. Každý účastník má účast zdarma, to jsme neřekli, je to taková bohulibá aktivita, která by měla v tom kraji upozornit na to, že stáří není nemoc, že tělu je třeba dáti šanci i ve vyšším věku, aby ještě žilo. A třetí základní element je, že pohyb je spojovací element komunitní a společenský - pro seniory je to strašně důležité,“ doplnil Huf.

Karlovarský kraj a město Sokolov se stanou prvním místem kromě Prahy, kde se akce uskuteční.

„Karlovy Vary znám osobně historicky, protože jsem zde cvičil hodně akcí. Nicméně paní hejtmanka Karlovarského kraje, hrozně se jí akce zalíbila, když jsem měl možnost Sportovní hry seniorů prezentovat v parlamentu, okamžitě nabídla pomoc, že by byla ráda, aby zde byl první ročník. A Sokolov je údajně město sportu zaslíbené, má výbornou infrastrukturu, takže my jsme si s kolegy - s organizátory město prohlédli a stadion fotbalového klubu jsme si vybrali, jako správné místo. Je to tradiční místo, které senioři znají, proto Sokolov a proto tam, kde akce bude,“ dodal Huf.

Nad akcí převzali záštitu hejtmanky Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová, starostka Sokolova Renata Ouehlová a vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
05.04.2019 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy